De naam Brabant is afgeleidt van Braecbant. Dit is een samenvoeging van braec, dat broek of drassig land betekent, en bant, dat streek betekent. Tot aan de 17e eeuw was een groot deel van het gebied dat nu de provincie Noord-Brabant vormt deel van het Hertogdom Brabant, waarvan het grootste stuk tegenwoordig in België ligt. In de 14e en 15e eeuw beleefde Brabant zijn Gouden eeuw. In het bijzonder gold dat voor de steden Brussel, Antwerpen, Leuven, Breda en ‘s-Hertogenbosch.

Vanaf het einde van de 19e eeuw werd de provincie meer en meer geïndustrialiseerd. Textiel werd geproduceerd in Tilburg en Helmond, terwijl Eindhoven uitgroeide tot de vijfde stad van Nederland dankzij Philips en DAF. Voormalige kleine plaatsen groeiden zo snel uit tot nieuwe industriesteden. Breda en ‘s-Hertogenbosch stonden bekend als historische centra en als oude garnizoenssteden van Brabant, getuige de vele kazernes die de beide gemeentes herbergen. Daarnaast is ook Bergen op Zoom een oude garnizoensstad met een monumentale historische kern. Noord-Brabant is – op Gelderland na – de grootste provincie van Nederland. Het heeft een bevolkingsdichtheid van 501/km² en is daarmee bovengemiddeld verstedelijkt, met name in de steden Breda, Tilburg, Eindhoven en ‘s-Hertogenbosch. In Brabant vind je ook veel natuurschoon, zoals in de nationale parken Loonse en Drunense Duinen, De Biesbosch en De Groote Peel, in het vennengebied Kampina bij Oisterwijk, het Grenspark De Zoom-Kalmthoutse Heide en in de bosrijke omgeving van Breda zoals het Mastbos, de Rucphense bossen, Pannenhoef en de Buisse Heide. Ten zuiden van Eindhoven liggen De Kempen, een prachtig gebied met landerijen en bossen, de Groote Heide en de Strabrechtse Heide met het grootste ven van Nederland.

Musea:

In Brabant liggen veel mooie musea, zoals het van Abbemuseum en het Eindhovenmuseum in Eindhoven, het Markiezenhof in Bergen op Zoom, het Noordbrabants Museum en museum Slager in ‘s-Hertogenbosch, het Van Gogh Huis in Zundert, het Stedelijk Museum in Breda en het Natuurmuseum Brabant, het textielmuseum en De Pont museum in Tilburg. Meer informatie over musea in Noord-Brabant vind je op de site van de Museumkaart.

Brabant staat bekend om zijn Bourgondische levenswijze, denk maar aan de Brabantse koffietafel en lokale lekkernijen als de Bossche bol en het Brabants worstenbroodje.

Waar:

Onze op-maat-gemaakte groepsuitjes vinden plaats in heel Brabant zoals Baarle-Nassau, Breda, Den Bosch, Etten-Leur, Tilburg, Eindhoven, Helmond, Bergen op Zoom en Zundert. 

Offerte:

Ben je enthousiast geworden voor een gezellig groepsuitje in het mooie Brabant vul dan het offerte-formulier in. Mocht je bepaalde wensen of ideeën hebben, laat het ons weten, want elk spel wordt op maat gemaakt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *